Miere de salcâm

Miere de salcâm
Miere de salcâm
250 gr
1400 lei
400 gr
2200 lei
750 gr
3400 lei
950 gr
4200 lei
Borcan 2.25 kg
9900 lei
Găleată 3 kg
12000 lei
Galetuta 5 kg
20000 lei
Borcan 5.5 kg
22500 lei
Galetuta 9 kg
36000 lei

Mierea de salcâm acționează ca antibacterian, antiinflamator, se consumă în răceli, viroze, tuse, etc

Mierea de salcâm este mierea culeasă de albine din flori de salcâm. Fiecare sortiment de miere poartă denumirea florii din care albina a cules nectarul transformându-l în miere. Mierea de salcâm este foarte căutată datorită gustului plăcut și fin pe care îl are dar și datorită proprietăților terapeutice pe care le deține.

Mierea de salcâm conține mai multă fructoză (aproximativ 41,7%) decât glucoză (aproximativ 34,7%), fapt pentru care ea cristalizează foarte greu (1,2 ani). Mai conține 10%  zaharoză și maltoză, pH-ul mierii de salcâm fiind in jurul valorii de 4. Ea este bogată în vitaminele B (B1, B2, B6, B12), conține enzime, flavonoide, compuși aromatici, acizi organici (citric, oxalic, lactic, malic), dextrină, etc.

Culoarea variază de la transparent până la galben pai sau galben. Este o miere monofloră, are gust  dulce plăcut, este o miere bazică, vâscoasă, fluidă, fără urme de cristalizare. La mierea de salcâm durata de cristalizare este foarte lunga. Poate dura ani de zile. Acest tip de miere este cea mai puțin alergenă deoarece are un conținut mai scăzut de polen comparativ cu alte sortimente de miere (ex. mierea polifloră are un conținut ridicat de polen); se știe că florile de salcâm au un conținut mic de polen. Tocmai de aceea acest tip de miere este recomandat copiilor mici. De obicei administrarea de miere copiilor mici începe cu mierea de salcâm.

Totuși  mierea de salcâm este considerată ca fiind cea mai fină miere, datorită gustului delicat.

Mierea de salcâm se poate consuma ca atare sau în amestec cu alte produse apicole.

Mierea de salcâm acționează ca antibacterian, antiinflamator și se consumă în răceli, viroze, tuse, etc. Fiind o miere bazică este folosită și de persoanele cu sensibilitate stomacală cum ar fi ulcere, gastrite, etc. Deasemenea este preferată pentru îndulcirea cafelei deoarece acest sortiment de miere nu-i schimbă gustul.

Pentru persoanele cu diferite afecțiuni se va ține cont de sfatul medicului în vederea consumului de miere.

Acest produs nu înlocuiește un consult medical și nu este recomandat persoanelor alergice la miere.