Miere de pădure

Miere de pădure
Miere de pădure
250 gr
1300 lei
400 gr
2000 lei
750 gr
3500 lei
950 gr
4000 lei
2.25 kg
8900 lei
5.5 kg
21600 lei
Găleată 3 kg
11800 lei
Galetuta 5 kg
19500 lei
Galetuta 9 kg
34200 lei

Mierea de pădure (mană)

Mierea de pădure este culeasă de albine de la diverse flori (zmeur, mur, etc).  Acest sortiment de miere conține și mană. Mana este acea substanță lipicioasă care se găsește vara pe frunzele copacilor. Ea poate fi de origine vagetală, când este secretată chiar de plante sau de origine animală  când este secretată de anumite insecte și depusă pe plante. De obicei când temperaturile sunt ridicate la munte se întamplă acest fenomen. Culoarea variază de la maroniu închis până la negru. Are un gust dulce, plăcut specific mierii de pădure. Vâscozitatea ei este influențată de temperarura și de conținutul de apă. Acest sortiment de miere are un conținut mai scăzut de apă, deci este mai vâscoasă. Ea absoarbe mai greu umiditatea din atmosferă.

Ph-ul mierii de mană și pădure este  4,6-5. Fructoza în acest tip de miere  este 37%, glucoza 32%, dizaharide 11% iar melezitoza 10%. Zaharoza variază între 4,5% si 7,5%. Dextrinele pot ajunge până la 5%.

Cu cât este mai închisă la culoare, cu atât are mai multe minerale.

Mineralele se regăsesc în cantități mai mari decât la celelalte sortimente de miere, tocmai de aceea mierea de pădure (mana) este folosită pentru fortificarea organismului uman, pentru tratarea anemiilor severe dar și pentru un tonus bun. De asemenea conținutul de enzime este mai ridicat și are un efect antibacterian mai puternic decât alte tipuri de miere.

Cristalizarea este un fenomen natural care se întâlnește și la acest tip de miere. Prin cristalizare nu se schimba nici compoziția nici proprietătile mierii. Cu cât este mai ridicat conținutul de glucoză din miere cu atât mai repede se cristalizează.

Acest produs nu înlocuiește un consult medical și nu este recomandat persoanelor alergice la unul dintre ingrediente.