Cătină în miere
Ingrediente: miere de albine 50%, cătină crudă boabe 50%
Cătina în miere are numeroase beneficii asupra organismului uman.
Cătina are culoare portocalie, ea având un conținut ridicat de beta-caroten (mai mare decât morcovii). De asemenea conține multă vitamina C, având un puternic efect antioxidant asupra organismului. Pe langa vitamina C, cătina mai conține vitamina A, complexul de B, E, P, K, F dar și microelemente cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, etc. Ea mai conține pectine, aminoacizi esențiali, zaharuri dar și acizi grași esențiali.
În combinație cu mierea cătina fermentează relativ repede rezultând un suc excelent cu gust dulce acrișor care se poate consuma ca atare sau în limonade și alte sucuri naturale, chiar și în ceai.
De obicei toamna se face o cură de minim 6 săptămâni, însă mulți o consumă toată iarna.
Acest produs nu înlocuiește un consult medical și nu este recomandat persoanelor alergice la unul dintre ingrediente.